De provincie Zuid-Holland is een bedrijvige, veelzijdige provincie met ruim 3,5 miljoen inwoners op een gebied van bijna 3.000 km2. Het is de dichtstbevolkte provincie en heeft universiteiten in Delft, Leiden en Rotterdam.

Met onder andere de Rotterdamse haven en de glastuinbouw van het Westland is Zuid-Holland een provincie met een grote economische bedrijvigheid. Dit alles maakt Zuid-Holland belangrijk voor de economie; sterk in de agrarische sector, tuinbouw, industrie en dienstverlening.

Naast die economische activiteiten is Zuid-Holland ook een aantrekkelijke provincie om in te wonen, werken en recreƫren en zijn er uitgestrekte landelijke gebieden, rivieren, polders met molens, meren, duinen en prachtige zandstranden.

De provincie Zuid-Holland weegt wensen en belangen, verbindt partijen en geeft ruimte. Op die manier wil het provinciaal bestuur van Zuid-Holland dat onze provincie aantrekkelijk blijft om in te wonen, werken en recreƫren. Ongeveer 1.500 medewerkers werken hier dagelijks aan.