Nieuw project gestart: Verbetering en validatie algenoogstboot

Geplaatst op:

In 2017 en 2018 heeft Deltares samen met de Haagse Hogeschool en de TU Delft een drietal studentenprojecten uitgevoerd om tot het prototype van een algenoogstboot (de badeend) te komen. Het huidige prototype is in staat om autonoom te varen en drijvend materiaal (piepschuim, havermoutvlokken) uit het water te verwijderen. Hoe dit in de praktijk met blauwalgen gaat werken wordt deze zomer getest bij de deelnemende waterschappen. IHC MIT ondersteunt het project, en helpt bij het optimaliseren van de vangarm en het koppelen van een vaartuig dat de algen verwijderd (de kuikens). De TKI bijdrage wordt aangevraagd voor het ontwikkelen van een koppeling tussen het algenvoorspellingsmodel (waar moet de eend heen), de sensordata (chlorofyl) (klopt de modelvoorspelling) en de
impact van de verwijderde algen (verbetering waterkwaliteit).

Bekijk het project