Nieuw project gestart: Innovatief afmeren van schepen in de haven van de toekomst

Geplaatst op:

Ontwikkeling in de afgelopen jaren van een eerste versie van het Shoretension-afmeersysteem waarbij een schip in plaats van alleen maar met afmeerlijnen nu met pneumatische/hydraulische cilinders op de kade wordt afgemeerd. Het systeem wordt al in de praktijk toegepast maar de onderliggende kennis voor de (beperkingen in de) inzet van de methode zijn nog niet goed bekend. Ook in de praktijk op basis van veldmetingen bleek het niet mogelijk om die kennis te ontwikkelen. Het uitvoeren van analyses op basis van schaalmodelmetingen onder gecontroleerde omstandigheden zal het ontwikkelen van die kennis wel mogelijk maken.

Doel van het project is het met behulp van schaalmodelmetingen de (on)mogelijkheden van innovatief afmeren van schepen binnen de haven van de toekomst inzichtelijk maken. Binnen dit project wordt het Shoretension-systeem gebruikt om af te meren in combinatie met complexe golfcondities die rondom en in een haven op kunnen treden.

Bekijk het project