Taskforce Deltatechnologie – Tempo houden, tempo maken

Geplaatst op:

Tempo houden, tempo maken

De tijden zijn raar. We zijn als land nog steeds in de greep van het Corona virus en zijn inmiddels beland in een gedeeltelijke “lockdown” vanwege een tweede Corona golf.
Woorden die ons een jaar geleden nog als een raadsel klonken, worden nu door iedereen in de mond genomen en door sommigen ook van een mening voorzien waar ik mijn wenkbrauwen weleens over frons zoals het synoniem voor Corona COVID-19, aerosolen etcetera.

Toen Corona in ons land voor het eerst de kop op stak en digitaal werken de nieuwe norm werd, was de overheid er snel bij om het land te stimuleren de stil vallende economie aan de praat te houden. In het HWBP programma werd een oproep gedaan de programmering waar mogelijk te versnellen. TFDT werd gevraagd daarbij te helpen. Vanaf april voeren we daar (digitaal) in het hele land gesprekken over met diverse waterschappen en het HWBP.
Ik ben er achter gekomen dat het houden van het tempo zoals het was eind 2019, al een opgave op zichzelf is. Versnellen lijkt eigenlijk niet aan de orde.
Digitaal werken heeft met name in de overlegcultuur, die we ook in HWBP land hebben, vaak een vertragende werking. Feitelijk bij elkaar zitten is toch meer dan woorden en beelden uitwisselen via een scherm. Een deel van het noodzakelijke gevoel bij de ander lijkt te ontbreken. Daar moeten we met z’n allen wat op vinden, want die “social distancing” houden we nog wel een tijdje dus dat vooral scherm werken ook. We zoeken een formule voor wat iemand in mijn omgeving laatst “Working Apart Together” noemde.

Voorlopig strijden we (digitaal) voort om de stabiele HWBP agenda te krijgen en te houden. We ontmoeten elkaar vast op het, ook al digitale, Deltacongres. TFDT verzorgt daar om 16.30 uur een themacafé over ‘Tempo houden, tempo maken; bewustwording van het belang van een stabiel HWBP programma’.

Deltacongres 12 november 2020 digitaal
Om 16.30 uur verzorgt TFDT een themacafé over ‘Tempo houden, tempo maken; Bewustwording van het belang van een stabiel HWBP programma’. Aan de hand van een casus willen worden de deelnemers meegenomen in de effecten van het schuiven met de planning van een project/aanbesteding op alle betrokken partijen. Middels een discussie willen we ophalen wat de haalbare succesfactoren zijn die we binnen de Gouden Driehoek samen kunnen aanwenden om de betrouwbaarheid en het tempo van de programmering te vergroten.

Gouden Driehoek-bijeenkomst in samenwerking met waterschap Aa en Maas 8 december 2020 13.30 uur

meer lezen….
Menno Steenman – onafhankelijk voorzitter TFDT