DigiShape Webinar Droogte 29 oktober

Geplaatst op:

DigiShape is een open innovatieplatform van bedrijven, kennisinstellingen en overheden die samen de potentie van digitalisering voor de watersector willen benutten. We werken samen in use cases, waarin we als een open community experimenteren met beschikbare data, nieuwe data en geavanceerde technieken. Zo komen we sneller tot innovaties in onze wateropgaven.

29 oktober: webinar Droogte
Op 29 oktober van 10 tot 12 uur vindt het DigiShape webinar over Droogte plaats. In dit webinar krijg je een update van recente ontwikkelingen en initiatieven, zoals:
• sturen op droogte;
• satellietdata voor actuele verdamping;
• droogtedashboards voor grondwater en scheepvaart.
Met DigiShape partners en andere geïnteresseerden bespreken we hoe we deze initiatieven verder kunnen brengen en gaan we in gesprek over nieuwe kansen en initiatieven.

Proeftuin
Ook zullen we de mogelijkheden verkennen voor een innovatief en gezamenlijk proeftuin-project,waarin de verschillende expertises op het gebied van data science, satellietdata, meten en monitoren, droogtevoorspellingen en dashboards samenkomen. Het doel van deze “DigiTuin Droogte” is het ontwikkelen van een instrumentarium dat integrale scenario’s levert en waterbeheerders in staat stelt om effectief samen te werken, informatie uit te wisselen en naar stakeholders te communiceren in tijden van droogte.

Inschrijven
De sessie is open voor DigiShape partners en andere geïnteresseerden. Doe je mee? Schrijf je in via https://digishape_droogte.eventbrite.nl

DigiShape website
De DigiShape website geeft je nu direct inzicht in het DigiShape programma. Je vind er uitgebreide informatie over de alle 9 programmalijnen en het groeiend aantal projecten. Check dus regelmatig!

Komende webinars
Er staat voor de komende maanden weer een mooie reeks aan DigiShape webinars op het programma. Zet ze alvast in je agenda!

Datum en Onderwerp
29 oktober Droogte
12 november Multiclouds
26 november Digital Twins
10 december Water en Logistiek
21 januari DigiTwin Noordzee

Op onze website vind je meer informatie over deze webinars. Daarnaast tonen we ook de relevante webinars van onze partners. Ben je partner en staat je webinar er niet bij? Laat het ons weten!