Nieuwsbrief DigiShape Bijeenkomst MIJ-brein

Geplaatst op:

Bijeenkomst over MIJ-brein

Dit interactieve webinar gaat over het DigiShape project MIJ-brein dat wordt uitgevoerd door HKV in opdracht van Rijkswaterstaat. De eerste sprint zit erop. Wat zijn de uitkomsten en wat is er nodig om verder te gaan?

Sinds het merengebied van Markermeer-IJmeer is afgesloten door de Houtribdijk, is het aantal en de verscheidenheid van vissen en planten fors afgenomen. De watersector is hard bezig om meer inzicht te krijgen in de oorzaken hiervan. “Het MIJ-brein brengt zo’n beetje alles bij elkaar wat wordt gemeten op, in en rondom het Markermeer / IJmeer” licht Joost Stenfert van HKV lijn in water toe. “We ondersteunen dit met krachtige visualisaties, zodat gebruikers bij hun onderzoek en beleidsstudies hun huidige inzichten aan nieuwe data staven, maar ook op ontdekkingsreis kunnen gaan om tot geheel nieuwe inzichten te komen.”

Benieuwd? In het webinar laten we je zien hoever de tool nu is en krijg je de kans om mee te denken over nieuwe ontwikkelrichtingen voor het Markermeer-IJmeer èn daarbuiten.
• Het webinar vindt plaats op donderdag 11 juni, van 10:00 – 11:30 uur.
Schrijf je hier in voor het webinar.

Terugkijken webinar Vloot van de Toekomst
Donderdag 28 mei stond de Digishape webinar in het teken van het thema Water en Logistiek en een van de projecten in dit thema: Vloot van de Toekomst. Dit project richt zich op het verbeteren van samenwerking in de inwinning en ontsluiting van gegevens die nodig zijn voor de toekomstige scheepvaartvloot.
Klik hier om het webinar terug te kijken!

Save-the-date:

25 juni: ‘Innovatie met AI in de watersector’

Dit hele webinar staat in het teken van de toepassing van kunstmatige intelligentie in de watersector. Naast een aantal inspirerende presentaties gaan we aan de slag om een drietal concrete projecten uit te werken. Houd de website in de gaten voor het programma of schrijf je alvast in!

30 november: DigiShape symposium
Eind maart stond een groots DigiShape symposium gepland, tot COVID19 roet in het eten gooide. Maar wat in het vat zit, verzuurd niet! Dus hebben we een nieuwe datum geprikt. Zet deze alvast in je agenda, want hier wil je bij zijn!!

DigiShape symposium
Maandag 30 november
LEF Center – Utrecht