Hoe maken we de buitenruimten van onze steden hittebestendig?

Geplaatst op:

Hittebestendige stad

Hitteweek-van-25-tm-29-mei-met-webinar-op-29-mei

We hebben in het binnenland al de nodige warme dagen gehad. Maar er zullen ongetwijfeld ook nog tropische dagen komen. Aan het water met een windje, zijn die temperaturen nog wel te verdragen. Maar hoe zit dat in binnenstedelijke gebieden die weinig groen hebben en veel verharding? Op die plaatsen zal menigeen snel naar binnen vluchten. Toch kan oververhitting worden voorkomen door meer rekening te houden met de inrichting van die openbare ruimte. Meer groen en minder bestrating kunnen helpen, evenals waterpartijen en groene gevels en daken. Volgende week is de themaweek De Hittebestendige Stad. Het vormt een afsluiting van een tweejarig onderzoek door het team van onderzoekers en twaalf gemeenten. Tijdens een webinar word je meegenomen door de eindpublicatie De hittebestendige stad – een koele kijk op de inrichting van de buitenruimte.

GWW Totaal nummer 3 besteedt hier aandacht aan en in deze nieuwsbrief leest u alles over het webinar.