Topsector Coalitiebijeenkomst

Geplaatst op:

De Topsector Coalitiebijeenkomst is een initiatief van Topsector Water & Maritiem en de Rabobank, in samenwerking met de Topsectoren Energie, Logistiek, Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, en NL in Business. Verschillende gerenommeerde sprekers leggen u deze middag een aantal aansprekende sector-overschrijdende (internationale) vraagstukken voor en dagen u uit om mee te denken en te praten. Onderdeel van de bijeenkomst zijn ‘Break-Out sessies’, die u de kans bieden in gesprek te gaan over mogelijke samenwerkingen in verschillende regio’s.

Focus

9 Regio’s die voor alle deelnemende Topsectoren extra focus hebben zijn het onderwerp. Een voorbeeld is Saudi Arabië. Zij hebben in oktober aangekondigd dat het voor $500 mrd een Smart City van de toekomst gaat ontwikkelen. Deze Smart City heet NEOM en beslaat 26,500 km2 waarbinnen Saudi Arabië zich gaat richten op verschillende industrieën zoals energie, water, biotechnologie, agri & food, productie en entertainment. Potentiële markt voor verschillende Nederlandse partijen. Een ander voorbeeld van een break-out sessie is Oost Afrika. De uitdagingen in de water- en voedselproductie zijn groots en vanuit Nederland zetten we graag in op inclusieve en duurzame groei. Ook Vietnam, Polen, Mexico en China passeren de revue.

Indeling middag

Het programma is van 15:00 uur tot 18:00 en zal plaatsvinden bij de Rabobank in Utrecht. Wilt u erbij zijn en de uitnodiging niet ontvangen? Meld u zich dan hier aan.

Bron @chuttersnap @awesome

Bron: topsector water