Opbrengst Making Waves: twee winnaars én concrete deals

Geplaatst op:

Making Waves, het evenement voor slimme en haalbare ideeën op het vlak van water, klimaat en meer, heeft naast twee winnaars ook diverse concrete deals opgeleverd. Aan de Afsluitdijk vonden de bedenkers van vernuftige ideeën, investeerders en bedrijven elkaar om de daar gepresenteerde ideeën verder te brengen. Zo beloofde voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan het initiatief Village Pump in contact te brengen met de vluchtelingenorganisatie van de VN. Annan acht het idee van deze pomp zeer geschikt voor gebruik in vluchtelingenkampen. Village Pump was de publiekswinnaar tijdens de voorronde van Topsector Water in Wageningen afgelopen mei.  En de vice-president van DSM gaf aan graag in zee te willen met DutchaWEARness, dat voor 100 procent recyclebare kledingstukken ontwerpt en produceert. Naast Annan spraken minister Melanie Schultz, minister van Infrastructuur en Milieu en Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp.

Micreos en Rainaway winnen Making Waves

Op Making Waves is zowel een jury- en een publieksprijs uitgereikt. Micreos ging aan de haal met de prijs van de jury, die het initiatief prijst om de simpele toepasbaarheid van hun idee. Micreos zal door hun overwinning Nederland vertegenwoordigen in de halve finale van Ideas from Europe. Het in grote getale aanwezige publiek koos met vrijwel een kwart voor de stemmen voor Rain(a)way. Die innovatie voorkomt wateroverlast van regen in de bebouwde kom.

Making Waves

De plannen gepresenteerd op Making Waves hebben allemaal betrekking op (combinaties van) water, klimaat voedsel, gezondheid, energie en transport. En na vandaag stopt het niet! De volgende keer dat deze en andere vernuftige teams bij elkaar komen om hun uitgewerkte ideeën verder te brengen, is tijdens de Innovation Expo 2018. Die Expo gaat van start onder de vlag van Global challenges, Dutch solutions.

Brede samenwerking

Making Waves is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, VPDelta, Topsector Water, de Unie van Waterschappen, het Hoogheemraadschap Delfland, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Waterschap Rivierenland, De Nieuwe Afsluitdijk, AT Osborne, Synergos Communicatie, NLIngenieur en Rijkswaterstaat.

Bron: topsector water