Arcadis maakt Utrecht klimaatbestendig

Geplaatst op:

Arcadis meldt in een nieuwsbericht dat zij de gemeente Utrecht zullen helpen aan een veiligere toekomst. Het bureau helpt bij de modellering van de riolering en hemelwatervoorzieningen in Utrecht. De komende vier tot acht jaar monitort Arcadis het systeem, zodat waar nodig aanpassingen kunnen worden gedaan.

Verduurzaming stedelijk waterbeheer

Volgens David van Raalten, Europees directeur watermanagement bij Arcadis, is het voor Utrecht de uitdaging om het watersysteem in het stedelijk gebied robuust te maken.“De komende jaren nemen pieken in neerslag toe. De gemeente Utrecht sorteert hier goed op voor en heeft verduurzaming van het stedelijk waterbeheer hoog op de agenda staan. Door nu slim te kijken, kan de gemeente investeringen beter op elkaar afstemmen.” Gemeenten moeten in de toekomst een klimaatstresstest doen, aldus Arcadis. Volgens het bureau is Utrecht de eerste grote gemeente die de klimaatbestendigheid van het watersysteem in één keer voor lange tijd wil garanderen.

Klimaatadaptie Rotterdam

Ook Rotterdam zet in op klimaatadaptatie. De gemeente ziet dit thema lang niet meer als kostenpost, maar als kans om de stad te verduurzamen en de leefbaarheid te vergroten. “Adaptatie houdt in dat we als aanvulling op het huidige systeem zoeken naar oplossingen in de hele stedelijke ruimte, die het watersysteem ontlasten en veerkrachtig maken”, zei Pex Langenberg, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur in de gemeente Rotterdam, eerder in een interview met DuurzaamBedrijfsleven.

Foto: Nu.nl Bron: duurzaambedrijfsleven.nl

 

Bron: topsector water