Voorronde Making Waves Water

Geplaatst op:

Op maandag 8 mei vindt de voorronde van Topsector Water als partner voor het evenement Making Waves plaats. 6 Deelnemers houden tijdens het diner van de zoet-zouttweedaagse een pitch over hun innovatie. Making Waves is een internationaal evenement op de Afsluitdijk voor zo’n 600 mensen, die grotendeels worden uitgenodigd op basis van hun betrokkenheid en besliskracht op de verschillende thema’s. Deze thema’s zijn naast Water ook Food & Health, Energy & Transport, Environment & Raw Materials, Innovative Society & Security.

Nationaal en internationaal niveau

Waarom is het zo interessant om deel te nemen? Op het TEDx-achtige evenement krijgen innovaties een podium, dit sluit aan bij de jaarlijkse zoektocht vanuit EZ om start-ups en disruptives uiteindelijk een Europese zet te geven. Daarom wordt Making Waves dit keer ook gebruikt als grote finale voor de selectie van de innovatie die Nederland gaat vertegenwoordigen op de Europees niveau. Hiermee is Making Waves niet alleen een op zichzelf staand evenement, maar tevens onderdeel van een keten aan evenementen en activiteiten.  1 Making Waves (Nederlands podium), 2 Ideas from Europe (Europees podium als vervolg op Making Waves), 3 Joint Scale Up trajecten (verder brengen verschillende innovaties rond een specifiek thema).

Publiek

Alle pitches worden op 7 september gestreamd naar verschillende Nederlandse ambassades in het buitenland en vinden er side-events plaats. Naast de pitches zullen er ook ronde-tafel sessies plaatsvinden. Deze sessies bieden innovatoren de mogelijkheid tot kennisdeling onderling en brengen ze in contact met experts die de innovaties voorbij de pilotfase kunnen helpen.

Voorronde partner Water

Tijdens de zoet-zouttweedaagse in Wageningen zullen 6 sprekers strijden om de volgende stap. De pitches worden gehouden door: Anna van den Hadelkamp – SLAMdam, Jeroen van Herk – Vismigratierivier, Maurits Alberda – SeaQurrent, Joost de Waard – Villagepump, Dorian Hill – Hillblock, Mistery man van Van Oord – ReefGuard. De jury bestaat uit boegbeeld Topsector Water Hans Huis in ’t Veld, Bram de Vos (directeur Environmental Sciences van de WUR) en twee kernteam voorzitters van Topsector Water.

Wil je aanwezig zijn tijdens de pitches? Neem dan contact op met Topteam secretaris I&M Rob Cornelissen.

Bron: topsector water