Economische missie met Ploumen

Geplaatst op:

Wilt u zakendoen in Italië? Ga dan mee met de economische missie van 20 t/m 23 juni onder leiding van Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Deze missie loopt parallel aan het staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Italië. De koning en de koningin nemen deel aan enkele programmaonderdelen van de missie. De missie richt zich op kansen voor slimme en duurzame oplossingen in de agri & food, tuinbouw en uitgangsmaterialen, water en de creatieve sector. Het doel van deze missie is bevordering van de handel, wederzijdse investeringen en technologische samenwerking.

Italië

Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. Met een export van € 21 miljard vormt het de zesde exportmarkt voor Nederland. Daarnaast is het land met 61 miljoen inwoners een interessante consumentenmarkt. Italië is meer dan een populair vakantieland, bekend om haar kunst, cultuur en culinaire tradities. Het heeft ook een innovatieve en creatieve kant, met ‘Made in Italy’ als sterk internationaal merk. Daarnaast staan Italiaanse steden voor uitdagingen, onder meer door klimaatverandering. Uitdagingen die slimme oplossingen vergen om de leefbaarheid in de steden te behouden.

Voor wie?

De missie staat open voor bedrijven en kennisinstellingen uit de Water sector maar ook Agri&Food, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, Mode en Textiel en voor Cultureel erfgoed sectoren. Lees hier het conceptprogramma. De missie geeft u als Nederlands bedrijf of kennisinstelling de kans om de specifieke markt in Italië te verkennen, bestaande contacten aan te halen en om nieuwe contacten te leggen. Er is uitgebreid gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens verschillende programmaonderdelen zoals: (individuele) matchmaking, seminar(s) en workshop(s), collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties, Holland Netwerk diner. Tenslotte kunt u de missie benutten om bijvoorbeeld contracten of MoU’s te ondertekenen in het bijzijn van hoogwaardigheidsbekleders.

Aanmelden

Meld u aan voor de missie. Dat kan tot en met 14 april 2017. De kosten van deelname bedragen € 950 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf; iedere deelnemer meldt zich apart aan). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf bedragen de meerkosten € 475 per extra deelnemer. Voor meer informatie, bekijk de site van RVO.

Bron: topsector water