159 Inzendingen voor Waterinnovatieprijs 2016

Geplaatst op:

159 inzendingen in de race voor waterinnovatieprijs

Huisartspraktijken die andere medicijnen voorschrijven om de waterkwaliteit te bevorderen. Tuinmeubelen die overtollig regenwater tijdelijk opvangen en nieuwe, duurzame en goedkopere bekleding voor dijken. Dit is een kleine greep uit de 159 binnengekomen inzendingen voor de Waterinnovatieprijs 2016.

Dit jaar maken maar liefst 159 projecten kans op de Waterinnovatieprijs voor het meest vernieuwende idee of baanbrekende initiatief dat toepasbaar is binnen de taken en verantwoordelijkheden van de waterschappen. De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen en de NWB Bank.

Grote diversiteit aan inzendingen

De projecten zijn ingezonden in de categorieën ‘Waterveiligheid’, ‘Schoon water’, ‘Voldoende water’ en ‘Waterbewustzijn’. De diversiteit is groot.

Zo zijn er oplossingen op het gebied van wateroverlast, initiatieven ter verbetering van de waterkwaliteit en nieuwe technieken voor kustverdediging ingediend. De inzendingen zijn afkomstig van zowel overheden als van particulieren en bedrijfsleven.

Jury in beraad

Onder leiding van de nieuwe juryvoorzitter Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, buigt een deskundige jury zich momenteel over de inzendingen. Begin november worden de genomineerden bekend gemaakt en kan er op Waterinnovatieprijs.nl gestemd worden voor de Publieksprijs.

Prijsuitreiking

De prijzen in de verschillende categorieën worden op feestelijke wijze uitgereikt op 17 november in de Rijtuigenloods te Amersfoort. De winnaars ontvangen een glazen kunstwerk van Gert Bullée en krijgen daarnaast een intensief versnellingstraject met een looptijd van 9 maanden. Het gaat hierbij om een traject op maat waarbij een innovatiemakelaar de winnaar op weg helpt bij de realisatie of marktintroductie van de innovatie. Dit traject wordt aangeboden door de Unie van Waterschappen, STOWA, de Topsector Water en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie & Water.

 

Bron: Unie van Waterschappen persbericht