VP Delta laat 27 mei waterkeringen testen

Geplaatst op:

Op 27 mei vindt de Dutch Construction Hackathon plaats, een onderdeel van het grootste startup evenement in Europa: StartupFest Europe.

Op zes verschillende locaties in Nederland gaan startups aan de slag om vraagstukken, challenges, op te lossen met als uitdaging om samen te komen tot smart solutions voor de opdrachtgevers.

Een van deze challenges vindt plaats bij onze proeftuin Flood Proof Holland. Wij nodigen u van harte uit om vrijdag 27 mei vanaf 13.30u de resultaten van de challenge te komen bekijken. Wellicht zijn er oplossingen bij waar ook uw organisatie van kan profiteren.

In Nederland liggen vele  soorten kades, met elk hun eigen omgevingskarakteristieken, waaronder complexe verstedelijking en infrastructuur die in verhouding laag liggen. Ten tijde van crisissituaties kan dit leiden tot een overstroming van de kades. Hierdoor zijn de omliggende winkels, woningen, etc. kwetsbaar voor waterschade. Wat deze locaties uniek maakt is dat de kades druk gebruikt worden voor parkeerplekken, fietsenstallingen, straatverlichting en groenvoorziening. Ten tijde van een overstroming is er geen tijd om objecten zoals auto’s of fietsen te verplaatsen. Er moet dus voor deze smalle kades een oplossing bedacht worden om het water tegen te houden en waarbij er nog wel verkeer over de kades kan.
Hoe lossen we dit op? VPdelta organiseert daarom deze challenge die innovatieve startups helpt om aansluiting te vinden bij de opgaven van de lokale waterbeheerders.

Op 27 mei verzamelen de deelnemende startups om 09.00u op de proeftuin Flood Proof Holland in Delft. De voorzitter van VPdelta en tevens dijkgraaf van Delfland, Michiel van Haersma Buma, trapt de challenge af.
De deelnemers hebben tot de 13:30 de tijd om hun waterkering op te zetten. In de testbassins zal een stoep en een muur gesimuleerd worden. Deelnemers dienen met deze factoren rekening te houden bij het opzetten van hun waterkering.

Vanaf 13.30u zullen de sluizen open gaan en alle gebouwde waterkering getest worden.

Wij horen graag of u of uw collega(s) deze innovatieve middag aanwezig kunt zijn om de resultaten van de challenge te bekijken en testen.

Voor registratie kunt u een email sturen naar Friso Vos de Wael (f.a.r.o.vosdewael@tudelft.nl.