Groene Cirkels

Geplaatst op:

Het RTL Z-programma Toekomstmakers heeft de Toekomstmakers top 100 gelanceerd, een lijst met de honderd meest baanbrekende innovaties uit Nederland. De lijst werd overhandigd aan Bertholt Leeftink, Directeur Generaal Bedrijfsleven en Innovatie van EZ, tijdens de Accenture Innovation Awards die vandaag in Maarssen werden uitgereikt.

Per 1 januari 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Dit voorzitterschap staat in het teken van de Innovatieve Unie. Met de Toekomstmakers top 100 wil RTL Z Nederland op de kaart zetten als innovatief en ondernemend land en buitenlands bezoek kennis laten maken met de rijkdom van Nederlands vernuft. De Toekomstmaker top 100 vertegenwoordigt de diversiteit en hoge kwaliteit van Nederlandse innovatie en is een visitekaartje voor iedereen die Innovatief Nederland beter wil leren kennen.

De Toekomstmakers Top 100 is samengesteld door een onafhankelijke jury bestaande uit afgevaardigden uit het Nederlandse bedrijfsleven en de wetenschap. De lijst bestaat uit Nederlandse innovaties die zijn gerealiseerd in deze eeuw, die tot de wereldtop in hun sector behoren en die een goed visitekaartje voor Nederland zijn.